BREKEND: Bernhard van Oranje is de nieuwe Sinterklaas

Lieve Sinterklaas,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik u voor het laatst geschreven heb, maar elk jaar heb ik met kloppend hart voor de buis gezeten hoor. Ik ben blij dat het goed met u gaat en met Amigo en de Pieten, al staan die er de laatste tijd wat gekleurd op. Dat uw komst uit Spanje ooit nog zoveel opwinding onder volwassenen teweeg zou brengen, dat zelfs de M.P. zich geroepen voelde zijn de volk en vaderlandslievende burgers op te roepen tot een “Sinterklaasbestand”, dat zag u vast ook niet aankomen hè?

Ik schrijf u deze keer dan ook niet omdat ik nog meer Barbies, een pony of nieuwe ouders wil, nee ditmaal betreft mijn wens enkel u. Dit is namelijk UW moment. Uw moment om uw tabberd aan de wilgen te hangen en te zeggen “Het is mooi geweest jongens en meisjes, dikke doei en ajuutjes.” Daar, ik heb het gezegd Sinterklaas. Carpe fucking diem en kap er lekker mee! Op naar een prachtig mooi en welverdiend pensioen.

Natuurlijk zou ik u, ’s lands grootste kindervriend, nooit vragen al die van verwachting kloppende kinderhartjes te breken, daarom heb ik een alternatief bedacht. Een scenario waarin u, Amigo en de Pieten in plaats van jaar in jaar uit  met een lading loodzware jute zakken door dat Oudhollandse hondenweer te moeten baggeren, lekker tussen de overige pensionado’s op de playa in Spanje kunnen blijven hangen.

Denkt u zich eens in: nooit meer een volledig verkracht Sinterklaas kapoentje te hoeven horen en te doen of u het fantastisch vindt, of het zoveelste kleine ettertje op uw stramme ledematen dulden om het tegen beter weten in te vragen of het zoet is geweest. Nooit meer de kopzorg of er dit jaar genoeg centjes zijn om alle wensen in vervulling te laten gaan… En nooit meer zo’n voorportaal van de hel als Bart Smit, Intertoys of Toys R Us binnen te hoeven stappen!

Zeg eens eerlijk Sinterklaas, heeft u niet stiekem van dat heerlijk avondje gedroomd dat u uw mijter in de fik kunt steken en u in uw blote staf en met een bek vol pepernoten languit een beetje naar uw eigen zak kunt turen? Dat u die paniekerige Piet die u erop wijst dat Lente’s Playstation 4 nog niet binnen is en de winkels zo gaan sluiten vol in het gezicht kunt trippel, trappel, trippel, trappen? Kortom, die gezegende dag dat u niet langer als De Sint door het leven moet, maar gewoon Klaas kunt zijn.

Lieve Sint, ik denk dat die dag nu is gekomen en ook met de kindjes komt het heus goed. Als onze kinderen iets zijn, dan is het praktisch. Dus als in plaats van u, die goeie ouwe goedheiligman, voortaan iemand anders bij ze op de stoep staat om armen vol overbodige zooi naar binnen te flikkeren, dan vinden ze dat ook helemaal prima. Zoals elke rijke oom met een grote familie weet u diep in uw hart ook wel dat het ze niet écht om u te doen is, maar om wat er in uw zakken zit. Net zoals we nu denk ik gerust wel kunnen stellen, dat Sinterklaas niet écht een kinderfeest is, maar vooral een excuus is voor volwassenen om voor heel even weer kind te mogen zijn.

Maar het feest dan, hoor ik u nu denken. Dat feest gaat natuurlijk gewoon door, maar dan wel geteleporteerd naar onze tijd. Want niet alleen u, maar ook het Sinterklaasfeest had ondertussen een baard van heb ik jou daar. Nu ID&T gestopt is met Sensation Black & White kunnen deze feestbeesten zich volledig focussen op hun volgende klapper: Saintsation Bright waarvan de eerste editie uiteraard op pakjesavond 2018 gepland staat.

Martin Garrix, het posterkind van zoetheid, zal tezamen met onze overige beats droppende plaatjesdraaiers een rits nieuwe anthems produceren. Opzwepende feestmuziek waarvan ieders handjes in de lucht gaan, waar harten van open gaan en die verbroedert. Niet alleen hier, maar ver over de grens. Saintsation Bright is geen poldermodel meer, het kan wereldwijd worden uitgerold.

Uw opvolger heb ik ook al gevonden. Hij is van zeer goede huize, buitengewoon succesvol en een boot heeft hij ook. Meerdere zelfs. Zijn naam: Bernhard van Oranje. Strak in het pak en met een vastberaden blik komt hij als een actieheld, omgeven door rook en lasers en met een speedboot die op de golven beukt op het ritme van de beats, aangevaren vanuit Engeland (dat kan hij namelijk in een recordtijd). Om bij ons uit de goedheid van zijn hart (en om PR-redenen) gul te geven. Money is no object, nu hij dat als een moderne struikrover uit de zakken van Amsterdamse burgers in woningnood trekt. Denkt u zich eens in lieve Sint, hoeveel jolijt alleen dat gegeven al in “de provincie” zal opleveren. Saintsation Bright, ik zie een land verenigd in extase.

Dag Sinterklaasje, daahag, daahaaag.