Dit bier is gemaakt met pis – maar dan echt!

Eerder ontdekten wij al een ‘exotisch’ biertje met vaginale extracten, en vandaag voegen we toe aan de lijst van bijzonderen bieren. Deense brouwerij Nørrebro Bryghus brouwt namelijk een heuse ‘Pisner’ met urine verzameld op het grootste muziekfestival in Denemarken.

We grappen wel eens dat ons minst favoriete biertje smaakt naar pis, maar in dit geval zou dat dus echt zo kunnen zijn. Nee, het biertje smaakt niet daadwerkelijk naar pis, zegt de brouwerij, het wordt enkel gemaakt mét pis. En dat gaat op een ingenieuze manier.

Op het gigantische ‘Roskilde’ muziekfestival in Denemarken werd in een paar dagen in speciale toiletten maar liefst 50.000 liter gepist en opgeslagen. De brouwerij vond het maar een zondige zaak om die urine te dumpen, en besloot het te recyclen. Ze gebruikten het vloeibare goud als kunstmest om hun gerstvelden te bevruchten. Na een spoedige oogst, is het gebrouwen tot de unieke ‘Pisner’, die je nu heerlijk kan nuttigen.

We zijn niet enthousiast over het idee dat er ook maar een vleugje pissmaak aan het bier zit, als we dat willen slaan we wel een Heineken achterover. Maar recycling en innovatie vinden we te gek, dus zijn wij eigenlijk wel benieuwd naar een flesje pisbier. Als één van jullie binnenkort in Kopenhagen is, neem wat mee, wil je!