Bier drinken en je toch een Griekse god voelen?

Nu de winter ons dagelijks om de oren mept met kou en narigheid, wil je niets anders dan thuis met een biertje op de bank kruipen, en de favoriete serie kijken. En je drinkt naar hartenlust. Want de ontluikende bierbuik hoeft voorlopig niet op het strand te liggen. Het shirt blijft aan en je blijft lekker warm. Maar wanneer je ’s avonds met je lief het bed in duikt, jij er jeuk aan hebt, maar zij even niets van jou en je bierbaby moet hebben, krab je jezelf even aan het hoofd. Een six-pack (pun intended) zal het niet snel worden, maar voor wie toch in volle glorie voor de nacht wil komen, en toch dat biertje niet wil laten: nuttige informatie.

Er is namelijk een aanzienlijk verschil in de hoeveelheid calorieën per bier. Ik weet het, wij willen ons niet met calorieën bezig houden. Dat mag Fajah Lourens lekker blijven doen. Maar voor deze keer, om je draaicirkel redelijk te houden. Drink je ’s avonds heel bourgondisch een Palm, de levensgenieter die je bent, dan slinger je toch al snel 280 kcal naar binnen. Zet dat tegenover een flesje Amstel, waarvan de teller eindigt op 120 kcal, kan je er twee drinken voordat je bij het Palmske in de buurt komt. Als je denkt dat een Radler beter is omdat het zo lekker fris is, denk dan nog maar eens. In het vruchtensap van Radler zit een plomp suiker die ervoor zorgt dat je over het algemeen rond de 180 kcal eindigt. Verrassend genoeg is Guinness, het Ierse zwarte goud, een van de minst dikmakende bieren. Het voelt alsof je een maaltijd op hebt, maar in een halve pint zit maar 105 kcal.

Als je niet op het bed wil staan en je de gelijking van de volle maan wil voelen, maar jezelf toch wil verwennen met een koude rakker na het eten, ga dan gerust voor een Guinness. Overigens zou het beste natuurlijk zijn om het bier compleet te laten, maar wie houden we voor de gek.