De beste cafés & bars van Antwerpen

Antwerpen is een geweldige stad om een weekend Belgische biertjes te gaan proeven. En je bent er ook nog eens met een paar uur. Stap maar vast in de auto, wij regelen die cafeetjes wel voor je.

De Muze
Een ware legende in Antwerpen. De Muze is een heerlijk bruin jazzcafé wat al sinds 1964 door allerlei volk bezocht wordt. Warm, gezellig, en drie keer per week live muziek. En ze hebben een fantastische slogan: ‘Het beroep van de goede smaak’.

Korsakov
Gelegen aan het levendige Mechelseplein staat café Korsakov. In de heerlijke jaren ’50-sfeer waan je je in een veredelde huiskamer, met alle gezelligheid en humor die daarbij komt kijken. Hip en voor elk moment goed. Pro-tip: op zondag kun je hier gratis ontbijten!

Café Kulminator
Dit is nog eens een café. Als je naar België komt om bijzondere biertjes te drinken moet je hier verplicht heen. Het is uitgeroepen tot het beste biercafé van de wereld. Bijna duizend populaire en zeldzame bieren op het menu en een ouderwets comfortabele sfeer waar niets aan kan tippen. Als je naar één café gaat, ga dan naar Kulminator.

The Dirty Rabbit Bar
Een foute American roadbar, gecombineerd met een punkcafé, gecombineerd met discotheek, gecombineerd met cocktailbar. Dit is het allemaal. Er staat een DJ-booth in het midden van de zaak met daarop ‘REQUESTS ARE STUPID’ geplakt. Ook staan er cocktailmeesters achter de bar die cocktails schenken die je nog nooit hebt gezien. Heel onhip, en daarom juist weer cool.

Café Beveren
Een fantastisch café waar elke Antwerpenaar gelukkige (en enigszins schaamtevolle) herinneringen aan heeft. Er hangt een gigantisch 75-jarig Decap dansorgel dat elk liedje speelt wat jij wil. Oud danst er met jong, het liefst op de bar, en ze laten de tap maar gewoon open staan, zo rijkelijk vloeit het. Voor een gruwelijk gezellige en onvergetelijke avond.