Als vrouwen nieuwe tieten mogen, waarom mag jij dan geen nieuw haar?

Plastische chirurgie is voor vrouwen tegenwoordig best normaal. Maar een man die aan zichzelf laat sleutelen, dat is raar. Hoe hypocriet is dat? Vala zegt: als ik nieuwe tieten mag, mag hij best haarimplantaten.

Ik wil dus best graag nieuwe tieten. Nou begreep ik laatst van collega Jan Heemskerk dat die uit de mode zijn, maar dat is dan maar jammer. Ik had me dus ook al lang een nieuwe set laten aanmeten, als me dat op doktersadvies niet was afgeraden. Ik heb namelijk een chronische ziekte die niet zo goed te combineren valt met siliconen, dus mijn behandelaar verzocht me met klem niks te laten implanteren als ik niet vroegtijdig dood wil. Dat vond ik het enige sluitende argument om er vanaf te zien, dus aan mijn lijf helaas geen polonaise. Echter, menig vrouw heeft tegenwoordig naast polonaise ook nog fanfare en majorette aan haar lijf gehad, want je cosmetisch laten opkalefateren is tegenwoordig heel normaal. Althans, voor haar, want als hij zich een artificieel sixpack wil laten aanmeten, of een shotje Scrotox wil laten zetten, kan ‘ie net zo goed in één moeite door z’n penis door de dokter laten afzetten, want een échte man, die doet niet aan cosmetische verfraaiing. Je bent een knappe man of, nou ja, niet. Dan ben je een lelijke man. Of je wordt lelijk oud. Tough luck, zeg maar. Maar ik zeg: onzin. De man die een Schoemachtertje wil doen, verdient applaus.

Het zou tenslotte eens tijd worden dat er niet meer met twee maten wordt gemeten op het gebied van schoonheid. Emancipatie heet dat, mensen, dus kom maar door met al die superstrakke opgespoten balzakken. Natuurlijk, je kunt het argument aanvoeren dat cosmetische ingrepen sowieso verwerpelijk zijn en het resultaat van het steeds oppervlakkiger worden van de maatschappij en meer van dat soort politiek correcte, intellectueel verantwoorde uiteenzettingen, maar laten we wel wezen: dat heeft toch geen zin meer, want we zijn al te ver heen. Gedane zaken nemen nou eenmaal geen keer, dus de Botox en de buttlifts zijn here to stay. Dientengevolge kunnen we het maar beter omarmen en geen onderscheid maken, toch? En als wij vrouwen goed geconserveerd moeten blijven tot in het graf, dan willen we ook niet met een rimpelige vent met los vel, een slecht gebit en levervlekken achter die geraniums zitten. Amiright? Precies, dat dacht ik ook.

Arie Boomsma onderging laatst een haartransplantatie en laat hem een lichtend voorbeeld zijn voor alle mannen met inhammen als kraters en/of slechts nog een vage waas van dons over hun schedel. Dat is namelijk gewoon geen gezicht en kaal is eigenlijk alleen sexy als je The Rock, of Tyrese Gibson bent. Je bent geen ijdele pseudo-homo (want waarom is het voor homoseksuele mannen wel geoorloofd om zich niet te laten verslonzen? Can I get a ‘discriminatie!’ alsjeblieft?) als je een verbeterde versie van jezelf wilt zijn (of totaal iemand anders, als je originele zelf gewoon niet om aan te zien is) geef ik je groot gelijk. Het kan, dus waarom zou je het niet doen? Dat is niet alleen goed voor je zelfvertrouwen, het is voor iederéén prettiger om tegenaan te kijken. En er is al zoveel lelijks in de wereld, dus je bewijst de mensheid in het algemeen, en je vrouw in het bijzonder, er eigenlijk gewoon een dienst mee. Een betere wereld begint nou eenmaal bij jezelf.

Dus mannen, laat je volspuiten, rechttrekken en keihard maken. Wat wij kunnen, kunnen jullie ook. Jullie hebben er recht op. Mijn eigen man wil graag een paar kilo’s kwijt, dus ik denk dat ik hem voor Kerst een tummy tuck cadeau doe. Dan hoop ik dat ik zelf een Botoxbon onder de boom vind, voor het elimineren van mijn kraaienpoten. Bedenk: als jullie niet snel actie ondernemen en met de huidige tijdsgeest meegaan, duurt het niet lang meer voor het mannelijk ras is uitgestorven. Dan zijn alle dames namelijk veel te knap voor jullie geworden, dus dan kom je nooit meer aan de vrouw. Het is dus niet alleen een cosmetische kwestie, maar ook gewoon pure zelfpreservatie. In principe hebben we nu namelijk al genoeg zaad op voorraad om de soort in stand te houden zonder jullie medewerking, maar als het zo doorgaat hebben jullie ook niet eens meer decoratieve waarde. Het is, kortom, vijf voor twaalf voor jullie. Dus heren: gaat heen en maak er wat moois van.