Shit kapot slaan met een knuppel? Hier mag het!

We houden ons in wanneer we gefrustreerd of boos zijn, omdat we niemand pijn willen doen, we dure spullen heel willen houden en niet voor schut willen staan. Maar wat als het te veel wordt? Dan ga je naar Tilburg, naar Break Stuff, waar je met een knuppel helemaal los mag gaan op al het servies en meubilair wat in de kamer staat.

Nadat een zogenaamde Anger Room in New York internationale bekendheid vergaarde, werd er dit jaar ook eentje in Tilburg geopend. Onder begeleiding van het uitzonderlijk agressieve Break Stuff van Limp Bizkit mag je 12 minuten lang alle frustratie die je op werk of in je relatie hebt ingehouden er schreeuwend uitgooien. Alles kapot. Daar betaal je dan 28,95 euro voor. Dat lijkt ons in eerste instantie nogal prijzig, maar als we de reviews lezen, zijn we toch wel nieuwsgierig geworden.

Een groot deel van de bezoekers zegt dat ze verfrist uit de compleet aan stuk geslagen kamer stappen. Er zijn ook wat onderzoeken op losgelaten, om te onderzoeken of dergelijke overmatige agressie nu juist agressie opwekt, of dat het juist verlichting brengt van opgekropte frustratie. Wat het in ieder geval doet is iets los maken. Je emoties ongegeneerd de vrije loop laten is niet iets wat wij kerels graag doen, maar hier gaat het vanzelf. Daarbij komt dat het ook gewoon heel erg leuk is om servies, printers, televisies en meubilair tot honderd scherven en splinters te reduceren.

Ga er eens langs en kijk wat het met je doet. Maakt je misschien wel een ander mens, voor even. Maar bedenk je wel goed dat wanneer je de Break Stuff-kamer uit bent je de spullen om je heen niet ook gaat behandelen als sloopkogel, want dan is men minder blij met je. Veel plezier!