9 dingen die je echt niet moet doen tijdens de seks

Je bent verwikkeld in een driftig potje vrijen met je geliefde en het voelt alsof jullie zweven in het oneindig, op een wolk van geluk en keiharde oerlust. Prachtig, natuurlijk, maar vergeet niet dat die bubbel behoorlijk breekbaar is. Ontwijk de volgende acties koste wat kost. Echt hoor.

1. Praat niet over je ex. En al helemaal niet over haar/zijn technieken. Sterker nog, praat over helemaal niemand. Het is nu jij en zij, of hij, en dan hoeft niemand herinnerd te worden aan een verleidelijke ex of een impertinente baas.

2. Laat geen wind. Het kan de beste overkomen, je bent immers alles in je lichaam flink door elkaar aan het rammelen als je je best doet, en dan komt er wel eens wat vrij. Maar niets doorbreekt de romantiek als een knetterende wind die de geur van rotte eieren achterlaat.

3. Op je telefoon kijken wanneer je een berichtje kijkt. Hoe belangrijk is dat kattenplaatje nou echt? Het is al erg genoeg als mensen tijdens een date afgeleid raken door een like op Facebook, maar tijdens de seks is het een je reinste boner killer.

4. Subtiel naar de klok gluren, maar net niet subtiel genoeg. Ja, er staat een wekker naast het bed waardoor je opeens bedenkt dat je om 10 uur nog een afspraak hebt met… dat was het dan. Je hebt het voor jezelf verpest. Plus, als de ander doorheeft dat je naar de klok gluurt terwijl zij verschrikkelijk haar best doet jou te verwennen: dat loopt niet goed af.

5. Geïrriteerd raken dat een orgasme even duurt. Meneer, dat jij nu na drie minuten weer met de onderbroek aan klaar bent voor een dutje, betekent niet dat iedereen zo snel de daad kan klaren. Niet allemaal natuurlijk, maar veel vrouwen doen er wat langer over. Neem dan ook de tijd. Oh en vrouwen, er zijn ook mannen die even nodig hebben hoor. Geen afkeurende blikken of klachten – doe er je voordeel mee.

6. Beledigd raken als er constructieve feedback komt. Weet jij veel wat je aan het doen bent. Geldt vooral als je met een one night stand het bed deelt, als de ander al zijn mond open doet om te zeggen ‘dat je niet als een labrador de hele tijd één plek moet blijven lebberen’, luister daar dan naar.

7. Maak er geen yoga- of gymles van. Het kan behoorlijk steamy worden als je wat nieuwe standjes probeert, maar als je een half uur moet uitleggen, en voor moet doen, hoe zij haar benen precies moet houden, is de magie er wel af. En vrouw, we begrijpen dat het hot is als een man je optilt om verstrengeld in zijn oerlijke kracht te blijven smullen van elkaar, maar vergeef het hem als hij dat geen half uur uithoudt.

8. Dirty talk forceren. Het ene stel kan een heel boekwerk aan vunzigheden naar elkaar schreeuwen en nog steeds rampetampen als beesten, het andere stel moet er alleen maar van lachen. Ga het in ieder geval niet forceren door haar herhaaldelijk een slet, of hem ‘daddy’ te noemen. Wat niet werkt, dat werkt niet.

9. Laat je huisdier niet kijken. We weten dat je close bent met Fikkie, of met Minoes. Maar die verwarde dierenogen zorgen er alleen maar voor dat je bewust bent van hoe het er eigenlijk uit ziet wat je aan het doen bent. En dat willen we niet. Hou die magie levend, en de kat buiten de deur.