9 dingen die mannen doen als ze alleen in de auto zitten

Alleen achter het stuur zitten is een heel ander gevoel dan wanneer er een vriend, vriendin, vrouw, hond of kinderen bij je in de auto zitten. Dan ben je toch bezig met je passagiers, en zij jammer genoeg ook met jou. Maar af en toe is er een moment dat de man alleen over het asfalt glijdt. En dan maken we ons allemaal schuldig aan dingen die we niet zouden doen met iemand naast ons.

1. Heel hard met muziek meezingen
Geen gejengel voor kinderen, of de top 40, of geneuzel op Radio 1. Jouw muziek kan aan, en hard ook. Al je guilty pleasures blazen uit de speakers en jij zingt luidkeels mee. Want er is niemand die je kan horen, dus laat je maar gaan. Want als je het lange tijd niet hebt gedaan, vergeet je geheid hoe goed het voelt om uit volle borst mee te bulken met the Eagles, of Andre Hazes, of waar jij ook maar gelukkig van wordt.

2. Maar ook het stuur als drumstel gebruiken
Er zijn meerdere instrumenten naast het keelorgel beschikbaar in de auto, want wanneer de fantastische drumintro van Dire Straits’ Money For Nothing aan staat blijkt het stuur ineens een perfect drumstel. Meppen op dat leer alsof je leven ervan afhangt. Scheelt dat we tegenwoordig ook nog eens vernuftige technologie in de auto hebben die ons helpt netjes tussen de lijnen te blijven, zodat we onszelf niet de vangrail in drummen.

3. Ongenegeerd eten
Man, je hoeft je niet te schamen. Dit is een veilige omgeving. Als we alleen in de auto zitten en er is niemand om een afkeurende blik onze kant op te slingeren, rijden wij de wagen graag even door de drive-in van desbetreffend favoriet fastfood-etablissement. Parkeer de auto en ga ervoor. Laat de augurken maar van onderuit de burger op de broek glijden, slurp die halve liter frisdrank leeg en boer hard. Want alleen smaakt het gewoonweg beter.

4. De technologische snufjes van je auto testen
Een man houdt van gadgets. Welke reden daarvoor in de ziel van de man verborgen zit is niet duidelijk, maar het is een onontkoombaar feit. Ook bij de aanschaf van de auto waarin je nu alleen rijdt heb je gelet op wat die auto allemaal kan. Ik heb een Kia Niro Hybride en ik ben op de een of andere manier zo almachtig content met alle moderne handigheden die erin geïntegreerd zijn. Doet me goed. Dus als je even wat tijd voor jezelf hebt in de auto ga je dat vernuftige multimediasysteem tot de limieten testen en onderzoeken. Om daar vervolgens trots op te zijn. Omdat het van jou is.

5. Imaginaire ruzies uitvechten
Na zeventig kilometer asfalt vreten word je uit willekeur opeens herinnerd aan een ruzie die je met een collega had, een paar maanden geleden. Of die je zou willen hebben, in de toekomst. Op fluistertoon foeter je hem of haar genadeloos de grond in, heb je perfecte (tegen)argumenten en ben je een onverslaanbare gladiator van verbale strijd. Geniet er maar van en hoop dat de ruzie geen werkelijkheid wordt. Want op een gekke manier gaat het nooit zo als je alleen op de A2 had bedacht.

6. De neus tot het laatste snotklontje leegpulken
De bevrijding die men voelt wanneer er ’s ochtends in de eenzame rit naar werk ongegeneerd een excursie naar de dieptes van beide neusgaten kan worden georganiseerd. Pieren, pulken en porren tot er niets meer over is van dat vervloekte snot. En de gezichten die je daarbij trekt, laat staan hoe dit archeologisch avontuur in eigen neus er voor de buitenwereld uit ziet? Dat ziet helemaal niemand. Heerlijk.

7. Zwoele blikken uitwisselen met de jongedame in dat lichtblauwe wagentje
Want ze keek jou toch ook aan, net bij het verkeerslicht? Of zag je dat nou verkeerd? Voor de zekerheid ga je toch, elke keer als jullie elkaar weer inhalen op de snelweg, met je zwoelste gezicht haar kant op kijken. Wie weet wat er op kan bloeien als jullie ook nog toevallig precies tegelijk moeten tanken. Dus flirtend de wenkbrauw oprichten en glimlachen. Je weet immers maar nooit.

8. Jezelf uitdagen
Stiekem zijn we van binnen allemaal kleine competitieve kereltjes, zelfs als jij de enige bent met wie er competitie gevoerd kan worden. Dus ga je de strijd met je zelf aan, en ga je zo zuinig mogelijk rijden. Niet alleen een uitstekende manier om jezelf bezig te houden, maar ook nog goed voor je portemonnee, uiteindelijk. Eerder probeerde ik zo precies mogelijk een bepaalde snelheid te rijden, maar nu we adaptive cruise control en andere vernuftigheden hebben niet echt een uitdaging meer. Wel fijn, verder.

9. Schelden op afsnijders, bumperklevers en andere idioten in het verkeer
Alle remmen los (niet letterlijk) wanneer er weer een of andere idioot de boel onveilig maakt op de weg. Want daar zijn er nogal wat van. Met de vrouw naast je ga je niet helemaal uit je dak, want dan moet je het daar weer over gaan hebben, en dat het slecht is voor je bloeddruk, en doe toch eens normaal, man. Nee, het zijn allemaal klootzakken en dat krijgen ze te horen ook.

 

Dit bericht is het resultaat van een samenwerking met Kia Motors Nederland, maar de inhoud is 100% van ons. Kijk hiervoor in ons advertentiebeleid.

Ontspannend rijden met het raam open op een zomeravond, je zoon naar de voetbal brengen, onderweg naar een concert flink voorgenieten terwijl je over het asfalt glijdt. Maandelijks breng je heel wat tijd door in je auto. De ene keer neem je je vaste route, een andere keer ben je onderweg naar een speciale bestemming. Op de weg maak je in ieder geval een heleboel dingen mee, en die gebeurtenissen zijn waardevol om te onthouden. Deze momenten willen wij onder de aandacht brengen. #KiaMoments

De Kia Niro Hybride is niet alleen een waar genot om naar te kijken, maar rijdt ook nog eens heerlijk, veilig, is standaard automaat en beschikt over noodremassistentie. Door zijn bescheiden brandstofverbruik is de Niro Hybride milieuvriendelijk en bespaar je in de kosten: mooi meegenomen! Ontdek ‘m op kia.com.