8 redenen waarom je haar eraf moet

Sommige mannen worden kaal, sommige mannen niet. Je weet wie je bent. Dikwijls houden mannen in een vergevorderd stage van kaalheid zich krampachtig vast aan hun laatste sprieten. Niet langer, het is zo ver: acht redenen waarom je het allemaal af moet scheren.

1. €€€
Denk even na hoeveel flappen je dit gaat schelen. Zelfs heel weinig haar moet geknipt worden, dus moet je eens in de zoveel tijd naar de kapper. Dat hoeft nooit meer, en over een lange tijd bespaar je daarmee flink. Ook hoef je geen haarproducten meer te kopen, natuurlijk.

2. Style die haartjes
Over haarproducten gesproken, je bent überhaupt nooit meer tijd kwijt aan het stylen van je haar. Je kapsel kan immers niet raar zitten als het er niet meer is. Je haar nog zo proberen te kammen en te plakken dat het de kaalste plekken verbergt. Klinkt dat herkenbaar? Go bald, or go home!

3. De erelijst der kaalheid
Of je het nu wil of niet, je voegt je bij een groepje mannen die je voorgingen in het kaalscheren van je koppie. En dat zijn niet de minste: Bruce Willis, Jason Statham, Dwayne “The Rock” Johnson. Ziet erelid sir Patrick Stewart eruit alsof hij zijn haren mist?

4. Vrouwen worden wild van een kale man
Alle kale lezers vermoedden het natuurlijk al, maar er is ook daadwerkelijk onderzoek naar gedaan: vrouwen vinden kaal aantrekkelijk. Naast dat het zelfs de meest poezelige mannen een stoerder uiterlijk geeft, getuigt het complete afscheren van zelfvertrouwen. En als er íets aantrekkelijk is, is het zelfvertrouwen.

5. We komen nog even terug op dat zelfvertrouwen
Kaal zijn en kaal worden is een langzaam proces. Bij sommige mannen begint de haarlijn al terug te ebben als ze jong volwassen zijn, en het wordt over tijd alleen maar erger. Daar maakt een man zich druk om, zeker als eigenlijk wel doorhebt dat het niet meer kan, maar je toch geen afscheid kan nemen. Doe het. Je zal zien dat je er eigenlijk best badass uitziet met een glimmende glatze, en je zorgen zullen ruimte maken voor zelfvertrouwen.

6. Je baard ziet er beter uit
Ook al heb je nooit een indrukwekkende baard kunnen laten staan, je zult zien hoe anders een baard je staat met je een kale kop erboven. Ook goed voor de overgangsperiode om een baard te laten staan, zodat je niet meteen haarloos bent. En reeds kale mannen die nog geen baard hebben: probeer het eens.

7. Minder haar = er jonger uitzien?
Het klinkt tegenstrijdig, maar je ziet er jonger uit met een kaal hoofd, dan met een kalend hoofd. Wanneer er weinig haar overblijft op een hoofd wordt dat geassocieerd met een oudere man, specifiek de Mr. Burns look. Scheer het af en scheer tien jaar ouderdom mee.

8. Kaal is letterlijk cool
Wacht maar tot je in al je kale glorie de voordeur uitloopt in de warme zomermaanden. Het is zoveel koeler en frisser om geen zweterig haar op je hoofd te hebben. Wel héél belangrijk: smeer een beetje zonnebrand op je glimmende koepel voor je de zon in gaat. En geniet daarna weer van alle voordelen.

Heren van het weinige haar: je weet wat je moet doen. Fuck de twijfel en grijp het scheermes erbij. Ga je blij mee zijn.