7 simpele dingen die succesvolle mensen elke dag doen

Wat doen die mysterieuze grootheden die verantwoordelijk zijn voor de meest succesvolle bedrijven van deze aarde toch anders dan wij? Een heleboel. Wil jij ook zo succesvol als Tim Cooke, Mary Barra of Elon Musk worden? Zij gaven deze simpele tips, die in de werkelijkheid best lastig blijken na te volgen.

1. Ze gaan vroeg uit bed
Hier houdt het al op voor mij hoor. Want ze hebben het niet over zeven uur uit bed, wat ik al zonder plezier doe. Denk aan vijf uur, half zes. Voor het donker. Dat doen ze allemaal. Omdat je scherp bent in de ochtend en de ruis van het dagelijks leven je bezigheden nog niet kunnen verstoren. Je hebt letterlijk een stap voor op de rest. Maar hoe doen ze het? Als ik om vijf uur de wekker zet voelt het alsof ik in een iglo in het donkerste van de nacht wakker word, en kan ik alleen maar slapen, wachtend op de zon.

2. Ze stellen prioriteiten
Nu denk jij: dat doe ik ook! Niet zoals zij. Want hoe vaak maak jij een to-do-list en werk je het daadwerkelijk af op de meest efficiënte manier mogelijk? Nog voordat je je telefoon hebt aangeraakt om op Facebook te kijken of je vrienden een grappige- borsten-plaatje te sturen. Begin daar maar eens mee, dan.

3. Ze sporten
Van acteurs tot de grootste zakenmensen dezer aarde, nagenoeg allemaal zijn ze rigoreuze sporters. Nee, Bill Gates tilt geen 200 kilo staal boven zijn hoofd, maar loopt wel elke ochtend een half uur hard. Blijf in beweging en je hebt meer energie en focus, de hele dag. Moet je dus nog eerder je bed voor uit. Succesvol zijn is zo makkelijk nog niet.

4. Ze lezen
Is dit nou de sleutel naar succes? Ja, toch! Gewoon lezen. En niet zeggen dat je leest, om vervolgens één keer in de maand een hoofdstuk uit een boek van een voetballer te lezen. Verhalen, artikelen, poëzie desnoods, zetten je hersens aan het werk en geeft ze tegelijkertijd rust. Plus, je wordt er slimmer van. Ook nog.

5. Ze houden balans
Dat betekent dat ze weten wanneer ze moeten werken en wanneer ze de laptop moeten sluiten om met hun familie te dineren. Neem tijd voor vrienden, geliefden, en in godsnaam, neem tijd voor jezelf om te relaxen. Nu deze tip niet meteen aannemen als een reden om een uur in bad te gaan, vergeet niet dat het om balans gaat.

6. Ze vragen om hulp
Je hoeft het niet allemaal alleen te doen, staat er op de scheurkalender van je buurvrouw, maar het is potverdorie wel waar. Je bent vast heel slim, maar onderschat niet hoe capabel de mensen om je heen zijn, helemaal als je ze respecteert. Spar en praat met elkaar. De mens is gemaakt om problemen samen op te lossen. Je zult je verbazen hoe simpel de oplossing lijkt wanneer je het probleem aan iemand anders voorlegt.

7. Ze houden vol
J.K. Rowling, schrijfster van Harry Potter, werd door maar liefst 13 verschillende uitgeverijen afgewezen. Die zullen zichzelf nu dagelijks voor hun kop slaan. Michael Jordan haalde het basketbalteam op de middelbare school niet. Maar ze houden vol. En kijk nu eens waar ze zijn. Zouden er zoveel science-fiction coming-of-age boeken als Harry Potter uitkomen omdat die 13 uitgeverijen proberen de volgende hit te forceren?