5 tips om ‘onschuldig’ online vreemdgaan te voorkomen!

Op een eenzame vrijdagavond, na een half dozijn biertjes, scroll je door oude foto’s van je ex, of een vrouw waarvan jij altijd al tintelende testikels krijgt, en o God, het gebeurt. Je like’t per ongeluk een van haar foto’s. Fock, kan je vriendin dit zien? Wie weet wanneer ze het te horen krijgt. Dit moet voorkomen worden. Wij hebben tips.

Wat zal je vriendin wel niet denken? Dat je toevallig die foto van je ex in een kleine rode bikini op een rotsformatie in de Côte d’Azur langs zag komen en het zonder enige bedoeling leuk vond? Nee, natuurlijk niet. Zij heeft meteen door wat er aan de hand is, jammer genoeg. Dat gaat je de kop kosten, meneer. Let dus heel goed op wanneer je op dergelijke onderzoek uit bent, want ze komt er altijd achter.

Wees je bewust van je zoekgedrag
De internetverslaving is voor een groot deels gebaseerd op de doorklikfactor. Je ziet iets, je klikt door, en voor je het weet kijk je een filmpje van een giraffe die saxofoon speelt. Maar zo werkt het ook op Facebook. Je zoekt een foto op van je neefje, ziet in de zoektermen een naam die je interesse wekt, je klikt, je klikt door, en voor je het weet probeer je de LinkedIn van die ene promiscue collega waar je altijd al geïnteresserd in bent te bekijken zonder dat zij het kan zien. Voorkom dit, en let een beetje op. Als het je wel overkomt, in godsnaam, verwijder je zoekgeschiedenis.

Let op je emoji’s
Er zijn ondertussen zevenhonderdmiljoen emoji’s en je hoeft eigenlijk geen woord meer te zeggen om je bericht duidelijk te maken. Let dus goed op dat je niet de verkeerde verstuurd naar een vriendin, want als de aubergine-emoji lijkt voor jou misschien onschuldig, zij kan het opvatten als een referentie naar de aubergine in je broek. Of je vriendin leest het op die manier, wanneer ze het gesprek ziet. Gevaar ligt altijd op de loer, meneer, leer dat nu eens!

Volg je ex niet
“Oh, maar we zijn enkel nog vrienden en ik vind het wel leuk om te zien hoe het nu met haar gaat!”
Nee.
“Maar mijn vriendin vindt het oké!”
Nee, vind ze niet.
“Ik zou echt niet meer bij haar terug gaan, of zo.”
Echt wel. Ga jezelf niet verleiden met haar foto’s. Het is over, en goed zo.

Tinder op je telefoon hebben
Je hebt het niet meer nodig, die likes, die matches. Die bibliotheek van potentiële liefde en een-nachtelijke beurten kan weg, want als je altijd één voet uit de deur van je huidige relatie houdt, ga je geheid een keer kijken wat zich buiten afspeelt. Doe maar gewoon niet. En als je er echt niet van af wil, hebben wij nog een korte, maar duidelijk tip voor je: wordt maar lekker weer single. Wij lullen er niet omheen. We zijn hier om je te helpen.