Alle 5 fout: kleding waar je vrouw een hekel aan heeft

Wij van meneren.nl kleden ons als enigszins modebewuste, zelfverzekerde mannen, dus voelden we ons helemaal niet aangesproken bij het lezen van dit interview waarin vrouwen de lelijkste kledingstukken van hun mannen bespreken. Jij wel?

De bril zonder glazen
Verbazingwekkend, maar er zijn mannen die ’s ochtends voor ze de deur achter zich dichtrekken enkel een montuur op hun gezicht zetten. Geen glazen daarin. Voor de intellectuele look? Misschien. Het zou ook kunnen dat ze een lange neus maken naar zij die een bril moeten dragen omdat ze anders zo blind als een mol zijn. Het is in ieder geval allesbehalve cool. Er is geen ruimte in deze maatschappij voor een bril zonder glazen.

Zelfs basketbalgod Russell Westbrook komt er niet mee weg.

Ultra-strakke skinny jeans
In de afgelopen jaren zijn strakkere broeken hipper geworden voor mannen, maar sommige kerels gaan daar veel te ver mee. Als een broek een legging moest zijn, had het wel zo geheten. Een lakmoesproef: als we de fijne uitsnede van je tampeloeres kunnen zien met je broek aan, is ‘ie te strak. Pel maar weer van je benen af.

De driekwartbroek
Toegegeven, vroeger maakte ik mij schuldig aan het dragen van driekwartbroeken. Toen ik twaalf was en mijn dagen spendeerde met het kapotmaken van mijn knieën en ellebogen op de skatebaan. En daar heb ik het gelaten. Net als jij zou moeten doen. Gewoon een stuk van je driekwartboek af knippen en shorts maken. Of helemaal kapot knippen en gewoon een normale broek kopen. Capisce?

Onze eigen meneer Paul Jeursen heeft eerder al een kritisch woord over de teenslipper uitgesproken. Ik zou het maar eens teruglezen, als ik jou was.

De diepe v-neck
Misschien overtollig bekritiseerd en daarom gelukkig grotendeels verdwenen uit het straatbeeld, maar als er nog enige twijfel kan bestaan: de diepe v-neck moet stoppen. Doe dan geen kleren aan als je t-shirt een hals tot aan je navel heeft. Een v-hals is opzich prima, zolang die maar niet voorbij de sleutelbeenderen gaat.

De Hawaii-ketting
Een open bericht aan de 30’er of, God verhoedde, 40’er die zijn hippe surfketting nog dagelijks om zijn nek hangt. Er is een tijd geweest voor de kleurrijke houten nekversiering, maar vergeet niet dat in die tijd geblondeerde stekels ook nog cool waren. Laat de arme ketting met pensioen gaan en hang ‘em aan de palmwilgen.

Deze afkeuringen zijn misschien streng en belerend, maar vergeet niet, dit is de mening van vrouwen. En die hebben altijd gelijk. Soms moet ons mannen met de harde hand geleerd worden dat we bepaalde dingen niet meer kunnen doen.