Zoeken naar de perfecte slip (voor meneren, that is)

In onze Epische Zoektocht Naar Het Juiste Ondergoed dan nu het volgende bericht: het zou zomaar kunnen dat we Het Juiste Ondergoed hebben gevonden. Zowel Heemskerk als ikzelf ontvingen van een mild dwingende PR-juffrouw een ‘proefpakket’ en de voortekenen na eerste draging daarvan zijn gunstig.

Het gaat hier om het merk Bamigo. Een riant belachelijke naam natuurijk, met welhaast lachwekkend vreemde commercials – die met klimmende halfnaakte spierbundelmannen met pandamaskers – maar we kunnen niet allemaal Björn Borg, Calvin Klein of Zeeman heten en bovendien moet de eerste interessante herenslipcommercial nog bedacht worden, dus daar doen we niet al te moeilijk over.

Het pakket dat wij ontvingen bestond uit: twee paar sokken, een donkere boxershort met korte pijpjes – die bij nader onderzoek een hipster blijkt te heten – en een witte met lange(re) pijpjes. Daarnaast zat er een wit T-shirt in met een V-hals, dewelke bedoeld was om onder, bijvoorbeeld, een overhemd te dragen. Dat had ik ook zonder die mededeling wel begrepen, want nadat ik de overigens zeer behaaglijk zittende V-hals aan had getrokken bleken al mijn lichaamsvormen zich zeer geprononceerd door het T-shirt heen te worstelen. Dat is leuk als je Arie Boomsma bent, maar ben Arie Boomsma niet.

Dan de boxers. Niet om te overdrijven, maar ze zitten zalig als Kerstmis. Zijdezacht, mild elastisch en toch, nou ja, ondersteunend. Dit heeft alles te maken met het feit dat de onderkleding van het merk gemaakt wordt van bamboe, iets wat ook de transpiratie in toom schijnt te houden. Niks zo vervelend als een klam klokkenspel, dus alweer wat extra punten. 

De prijs dan: 35 euro voor twee boxershorts, hipsters of – als je echt heel zeker van je lichaam bent, slips. De T-shirts zijn niet ons ding, vanwege eerder genoemde reden, maar kosten evenzogoed 40 euro per set van twee. De sokken zijn 20 per drie paar en daarmee ook alleszins redelijk geprijsd.

Alleen jammer dat de boxers niet in de droger kunnen. En nog jammerder dat we daar achter kwamen toen we ze uit de droger haalden. Wat onze eigen fout is (of eigenlijk die van onze vrouw, maar soit), maar er wel in heeft geresulteerd dat beide Bamigo’s nu een maat te klein zijn.

Los daarvan genoeg redenen om Bamigo vooralsnog tot Uitstekend Product te benoemen.