10 plekken waar jij in 2018 heen moet!

De wereld is gigantisch en gevuld met plekken die jij in je leven gezien moet hebben. Omdat je ze niet allemaal tegelijk kunt bekijken, helpen wij je even op weg met twintig van de mooiste, meest unieke plekken. Begin maar vast met sparen!

Atacama woestijn, Chili
Een woestijn klinkt niet als een vakantieoord, en het is ook geen plek waar je een week op een strandbedje doorbrengt met twee liter margarita’s in je lichaam. Hier trek je rond op een paard of mountainbike langs onvoorstelbare zoutvlaktes, dieprode bergen, en rust je uit in de natuurlijke warmtebronnen. Eén van de beste plekken op de hele aardbol om een rijke sterrenhemel te zien. Dat vergeet je nooit meer.

Botswana
Als je een natuurdocumentaire over de Afrikaanse savanne hebt gezien, is er een grote kans dat er beelden in Botswana zijn opgenomen. Onlangs is er een luxe tentenkamp middenin de Okavango Delta geopend waar je als een heuse Hemingway kan vertoeven. Slaap in een tent als een ontdekkingsreiziger en ga op safari langs het gebied met de meeste dieren op aarde. Leeuwen, olifanten, waterbuffels, en onvoorstelbare uitzichten.

Dubrovnik, Kroatië
Deze eeuwenoude havenstad is onlangs in populariteit toegenomen, voornamelijk omdat het King’s Landing uit ‘Game of Thrones’ is. En je waant je af en toe daadwerkelijk in Westeros wanneer je door de kalkstenen straten van deze prachtige stad loopt. De stad weet gelukkig van haar populariteit, en kapitaliseert met de huur van goedkope elektrische scooters om de omgeving mee te verkennen en het opknappen van haar meest iconische hotels en restaurants.

Grand Teton National Park, Wyoming, USA
Een onvoorstelbaar mooi nationaal park waar je dagen rond kan lopen zonder verveeld te raken van de indrukwekkende natuur, maar er is een reden waarom je dit specifiek in 2018 moet bezoeken. In onze zomervakantie, op 11 augustus, zal er namelijk een zonsverduistering te zien zijn. Zo’n verschijning, in zo’n omgeving? Daar zeggen wij volmondig ‘ja’ tegen.

Pedregal, Ecuador
Vorig jaar was er in dit gebied een verwoestende aardbeving, wat zonder meer verschrikkelijk is voor het land. Maar dat betekent ook dat er een ongerept gebied bereikbaarder is geworden voor toerisme. Er wordt aangeraden om dit jaar nog te gaan en te genieten van de vlaktes, de condors, en de rijen aan vulkanen. Want er is een goede kans dat je volgend jaar langs elke weg verkopers en hotelletjes ziet.

Osaka, Japan
Tokyo staat al bekend als internationale ‘must-see’, maar Osaka is op een heel andere manier een Japanse wereldstad. Er leeft namelijk een eetcultuur als nergens anders op aarde. Er zijn maar liefst 91 restaurants met Michelin-sterren, en niet allemaal onbetaalbaar duur. Voor wie op vakantie wil gaan om cultuur te proeven, in plaats van het te bekijken. In april van dit jaar is er een 10-daags International Food Festival, waar je naar hartelust kan smullen.

Stockholm, Zweden
Voor veel Europeanen geen geheim, maar Stockholm is een romantische moderne stad die haar bezoekers veel te bieden heeft. Waarom in 2018 specifiek hierheen gaan? De grootste musea van Stockholm hebben in overleg met de regering besloten de entreekosten af te schaffen. Een groot aanbod aan musea over Nordische geschiedenis, architectuur, scheepvaart en natuurlijk ABBA, geeft de museumliefhebber de vakantie van zijn leven.

Madagascar
Sinds de verkiezingen vijf jaar geleden is het land gelukkig gestabiliseerd, en kan het haar focus weer op ecotourisme richten. Madagascar lijkt misschien klein naast continentaal Afrika, maar is zo groot als Frankrijk. Door een unieke ligging en klimaat is 90% van de flora en fauna op Madagascar enkel te zien op Madagacar. Walvishaaien, baobab-bomen en kameleons, gaat dat zien!

Kingston, Jamaica
De hoofdstad van het iconische land is een broedplaats voor goede vibes. Dat wil zeggen, een eetcultuur waar elke eter enthousiast van wordt, overal reggae, en ongeëvenaarde witte stranden. En een Bob Marley museum, man.

Calabria, Italië
Nog eentje relatief in de buurt. Als we aan Italië denken, zien we de hele familie rond de tafel in de zon, ongelooflijk lekker eten en wijn drinken. Helaas is een groot deel van Italië overdonderd door toerisme. Calabria heeft zich hier tot nu toe grotendeels aan onttrokken. Een prachtige omgeving aan de kust van de Middellandse Zee.